فراخوان دومین پروژه رزیدنسی تئاتری فرهنگی با همکاری عمارت روبرو و گروه تئاتر بوهمی منتشر شد.
■ مهلت: ۱۳ فروردین ۱۳۹۷ ■
فرهنگ به عنوان شاخصهای که در زندگی ما از کودکی شکل میگیرد و در رشد ما به عنوان هنرمند کمک می کند، روی آثارمان نیز تأثیری ناخودآگاه و غیر مستقیم دارد. در دنیای امروز بخش زیادی از این تاثیر به واسطه فضای مجازی و اینترنت تحت شعاع قرار گرفته و «فرهنگ» به لحاظ معنایی دارای بعد جدیدی شده است. حال سوال این است که آیا می شود آن را «فرهنگ مشترک جهانی» نام نهاد؟
اما تاثیر و بازنمایی فرهنگِ هر هنرمند در اثرش، به مثابه بخشی از شخصیت او، نمایان میشود. شاید این اثر توسط مخاطب به مرحله کشف نرسد، اما آیا خواستگاه اولیه ایده را میتوان در فرهنگ فردی شخص هنرمند جستجو کرد؟از این رو، در برنامه پیش رو که آن را «رزیدنسی تئاتری فرهنگی» نام نهادهایم، قصد صحبت پیرامون بازتاب فرهنگِ جغرافیایی و شخصیِ هنرمند در اثر وی و همچنین تاثیر بلعکس آن را داریم.
دومین دوره پروژه رزیدنسی تئاتری فرهنگی، توسط گروه تئاتر بوهمی و عمارت روبرو به طور مشترک از ۱۱ تا ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷، به منظور برقراری ارتباط بین هنرمندان تئاتر ایران و دیگر کشورها، و همچنین ایجاد فضایی برای صحبت پیرامون روش های اجرایی و تولید اثر، به مدت یک هفته در عمارت روبرو برگزار خواهد شد.
*گروه تئاتر بوهمی
گروه تئاتر بوهمی توسط تعدادی از دانشجویان رشته نمایش پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سال ۱۳۸۹ به وجود آمد. این گروه تعداد زیادی اجرا در فرمها و شیوههای متفاوت هنری تجربه کرده است. گروه تئاتر بوهمی متشکل از دو کارگردان، سه بازیگر و یک طراح لباس است که در دورههای متعددی از جشنوارههای تئاتر دانشگاهی جوایزی کسب کردهاند. این گروه، پس از پایان دوران دانشگاهی توانست در جشنوارههای بینالمللی تئاتر فجر، ITS آمستردام،ITFoK هند، ACT اسپانیا، BOZAR بلژیک شرکت کند و همچنین در تهران نمایشهای «مدهآ»، «لانه خرگوش»، «پینوکیو»، «بهارشکنی»، «درباب تفریحات سالم و غیرسالم» را اجرای عموم کرده است.
رویدادِ تبادل فرهنگی ـ تئاتری (theatricultural exchange )، به طور مشترک توسط گروه تئاتر بوهمی و عمارت روبرو برگزار خواهد شد. همچنین مدیر هنری این پروژه فریبرز کریمی، از اعضای گروه تئاتر بوهمی است.
*عمارت روبرو
عمارت روبرو در سال ۱۳۹۵ به عنوان مرکز فرهنگی هنری به بهره برداری رسید. این عمارت در مرکز رویدادهای هنری و به ویژه تئاتری کشور، یعنی چهارراه ولیعصر قرار دارد. عمارت روبرو شامل بخش های متفاوتی از جمله، گالری، استودیوی چندمنظوره ی هنرهای نمایشی، کتاب فروشی، فروشگاه صنایع دستی و کافه ی رو باز است.
اصلی ترین هدف کاریِ عمارت روبرو، حمایت از آثار هنرمندان جوان، آثار مشترک بین رشتههای مختلف هنری و ایجاد فضایی فرامرزی جهت ایجاد موقعیت برای آشنایی با هنرمندان دیگر کشورها است.
هدف و برنامههای رویداد چیست؟ تمرکز اصلی این دوره، آشنایی کارگردانان و بازیگران ایرانی و دیگر کشورها به منظور تولید اثر مشترک و اجرای آن در ایران و کشورهای دیگر است.
از برنامههای اصلی این رویداد میتوان به موارد زیر اشاره کرد: پرزنتیشن (در مورد آثار و کار هنرمند)، به همراه پرسش و پاسخ توسط شرکت کنندگان در این بخش به دلیل آشنایی بیشتر شرکتکنندگان با یکدیگر و معرفی کارها و شیوههای کاری خود، هر شرکتکننده به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه میبایست به فرم دلخواه ارائهای از کارهای خود انجام دهد. بعد از ارائه پرسش و پاسخ بین شرکت کنندگان انجام میشود.
دیدن نمایشهای جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران و صحبت و آشنایی با عوامل آنها به جهت همزمانی این رویداد با بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران و اهمیت گفتگو بین اهالی تئاتری، در این بخش راجع به اجراهایی که توسط برگزارکنندگان از جشنواره تئاتر دانشگاهی انتخاب شده است ، با عوامل آن اجراها گفتگویی دوستانه به مدت ۳۰ دقیقه در روز بعد از اجرا برگزار خواهد شد. این بخش دارای ترجمهی همزمان خواهد بود.
تمرین و تمرکز روی ایدهها و شیوههای اجراییِ مورد علاقه شرکت کنندگان طی کار گروهی این بخش شامل گفتوگوها با موضوعات فرهنگ و جغرافیا و شیوههای کاریِ شرکت کنندهها و در نتیجه تمرینهایی که هر کدام از آنها طراحی خواهند کرد، میشود.
در این دوره از پروژه رزیدنسی تئاتری فرهنگی، از هنرمندان زیرِ ۳۵ سال تمام شاخههای رشته تئاتر دعوت میکند تا برای حضور در این رویداد نهایتا تا ۱۳ فروردین ۹۷، اطلاعات خود را به ایمیل رزیدنسی ارسال نمایند. لازم به ذکر است که این تاریخ تمدید نخواهد شد.