فراخوان معماری مسابقه طراحی حاشیه رودخانه زرجوب شهر رشت توسط وزارت راه و شهرسازی؛شرکت بازآفرینی شهری ایران منتشر شد.
- مهلت ثبت نام: ۲۵ دی ۱۳۹۷
- مهلت ارسال آثار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸
آب واجد خصلتی است که به عمیقترین و درونیترین بخش طبیعت ما باز میگردد و در میان غوغا و آلودگی های شهری، ما را به سرشت وجودیمان پیوند میزند. اما متاسفانه، آب جایگاه معنایی خود را در اذهان ایرانیان از دست داده است. یکی از مهمترین مظاهر آب در عرصه طبیعت و زندگی شهری رودخانهها هستند. رودخانهها که در گذشته به عنوان یک عامل مؤثر در شهر و محیط زیست آن عمل میکردند به مرور زمان نقش خود را از دست داده و به فراموشی سپرده شده اند. رودخانهها دیگر نقشی در تنظیم ساختار فضایی و سازمان اجتماعی شهر ایفا نمیکنند؛ و در نتیجه رودکنارهها از شبکه فضاهای عمومی شهرها حذف شدهاند. پیامد این روند را میتوان در پدیدههایی همچون ورود زباله، فاضلاب و پساب به رودخانهها، تجاوز به حریم و بستر رودخانهها و حذف رودکنارهها از مجموعه فضاهای عمومی شهری و پدیده هایی از این دست مشاهده نمود.
- در سطح کلان، عاملی همچون، خلاء برنامه آمایش سرزمین با رویکرد بازآفرینی شهری که موجب فقدان چیدمان توسعه بر مبنای مزیتهای نسبی، توسعه راهها، احداث پلها و تونلها بدون توجه به شرایط اکولوژیک منطقه و ارزیابی تاثیرات زیست محیطی و تغییر کاربری اراضی بدون لحاظ کردن اصول آمایش سرزمین شده است. رودکناره شهری به برنامهای برای بازآفرینی نیازمند است که در آن راهبردهای ارتقای کیفیت محیطی لبه آب تامین گردد. از این طریق اقدامات لازم در بازآفرینی رودکناره، منطبق بر انتظارات جامعه و اهداف توسعه و سرمایهگذاریهای دولتی و خصوصی نیز هماهنگ خواهند شد. در این راستا برنامهریزی فضایی-راهبردی که دربرگیرنده اصول توسعه پایدار بوده و رویکردی یکپارچه و جامع را نسبت به چالش های شهری در پیش میگیرد؛ باید به نگرش اصلی در بازآفرینی رودکنارههای شهری تبدیل شود.
- شرکت بازآفرینی شهری ایران با همکاری معاونت معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی مصوبات لازم در زمینه لزوم توجه به احیا و بازآفرینی رودخانهها در طرحهای توسعه شهری را اخذ نموده اند. برگزاری جلسات مشترک با دفتر مهندسی رودخانهها و سواحل وزارت نیرو در کمیته راهبری ستاد ملی بازآفرینی شهری در ۳ بهمن ماه ۱۳۹۶ منتج به گزارش مشترک و اخذ مصوبات پیشنهادی در ستاد ملی بازآفرینی شهری شده است. در این راستا برگزاری مسابقه طراحی حاشیه رودخانه زرجوب شهر رشت (حد فاصل پل بوسار تا پل زرجوب)، یکی از مهم ترین این اقدامات به شمار می آید.
دانلودها
- دفترچه راهنمای مسابقه
- فرم های تعهدنامه
جوایز مسابقه
- ۹۰۰ میلیون ریال کمک هزینه شرکت در مسابقه برای شش تیم برتر
- ۷۰۰ میلیون ریال جایزه نفر اول
ارکان مسابقه
کارفرمای مسابقه: شرکت بازآفرینی شهری ایران
- برگزارکننده مسابقه: مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران
- مدیر مسابقه: مهندس الهه رضایی
- داوران مسابقه: دکتر محمد سعید ایزدی، دکتر علیرضا تغابنی، دکتر اصغر ساعد سمیعی، مهندس مروارید قاسمی، مهندس سیدجواد میرحسینی، دکتر حمید ناصرخاکی، مهندس غزال جعفری، مهندس سعید نجد عطایی
- شورای سیاست گذاری مسابقه: دکتر محمدسعید ایزدی (معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی)، مهندس هوشنگ عشایری (مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران)، مهندس علی خاوری (مدیر کل راه شهرسازی استان گیلان)، مهندس غزال جعفری (مدیرکل دفتر رودخانه ها و سواحل شرکت مدیریت منابع آب)، مهندس مسعود نصرتی(شهردار شهر رشت)، دکتر مجید روستا(عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران، مهندس حجت شعبان پور (معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان)، مهندس وحیدخرمی(معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای گیلان) مهندس جواد میر حسینی (مشاور شرکت بازآفرینی شهری ایران)