فراخوان آثار ادبی، هنری و پژوهشی در طرح «زبان و اندیشیدن» منتشر شد.
- شروع ارسال آثار: ۱ مهر ۱۳۹۸
- آخرین مهلت ارسال: ۱۵ آبان ۱۳۹۸
- اعلام نتیجه داوری آثار: ۱ آذر ۱۳۹۸
| بخش نخست: زبان-فرهنگ بلوچ |
چکیده پروژه:
- ایجاد زمینهای برای بازنماییِ اهمیت حضور زبانهای ایرانیان در کنار یکدیگر و همچنین پیبردن به بودوباش یا وجودِ خواستهای عمومی که نیازِ بیش از پیش به پژوهش را در این زمینه پاسخ گوید.
معرفی:
- طرح «زبان و اندیشیدن» یکی از پروژههای پژوهشی در «بنیاد اندیشه و زبانهای ایرانیان» است که پیش از شکلگیری این بنیاد و از سال ۲۰۱۷ میلادی با هدف بازاندیشی در واژگان و زبانهای فلسفی ایران و نیز بازدریافت مفاهیم و معانی آنها آغاز شده است. این «پروژه» که به همت چند تن از پژوهشگران، نویسندگان، هنرمندان و اساتید ایرانی در کانادا شروع گردید با ترجمه و بازخوانیِ آثار اندیشمندانی چون پروفسور پرویز عماد، پروفسور فردریش-ویلهلم فونهرمن و متفکر بزرگ آلمانی مارتین هایدگر در حوزههای زبان و فلسفه ادامه یافت و اکنون با همکاری اعضای «نهاد اندیشیدن ارآیگنیسی» به مرحلهای رسیده است که بتوان آن را با هنرمندان، اندیشمندان، اساتید، دانشجویان و پژوهشگران آزاد و فعال در این حوزه طرح نمود.
- امید است که این همکاری با دریافت آثار و تبادل دیدگاههای متنوع این بزرگان در مجموعهای از هماندیشیهای حضوری و غیرحضوری راهی پر ثمر گشاید و این طرح درانداختی شود نو و تازه برای روزگاری که این شوق و شور به خواستهای بدل گردد تا در کنار نیاز به یادگیریِ زبانهای متداول و جهانی، بیش از پیش کوششی درخور برای آموختنِ تمامیِ زبانهای کهن و اصیل سرزمینمان در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور به عمل برآید.
حوزههای تحت پوشش:اندیشه و زبان
برگزار کننده: بنیاد اندیشه و زبانهای ایرانیان
بخش نخست:زبان-فرهنگ بلوچ
- این فراخوان که نخستین بخش از پروژه «زبان و اندیشیدن» است به آثار هنری و پژوهشی میپردازد که در زبان-فرهنگ بلوچ بودوباش میکنند.
- محور این فراخوان جستوجویِ معانی و کاربردهای مفهومی-واژگانی در هنر، زبان و به طور ویژه در شعر بلوچ است.واژگانی چون «بودن»، «هستن»، «اندیشیدن»، «نهادن»، «حضور»، «راستی»، «درستی»، «سرگذشت»، «سرنوشت»، «زمان»، «گاه»، «وقت»، «آن»، «لحظه»، «انسان»، «آدم»، «بشر»، «ذات»، «گوهر»، «سرشت»، «شهد» و مفاهیم اساسی دیگر که آثار هنری و پژوهشی میتواند تنها یک و یا چند مفهوم را، همراه با واژههای برگرفته و برساخته از آنها، در بر گیرد و به صورت متن، اثر هنری و یا چند رسانهای ارائه گردد.
- هنرمندان و پژوهشگران گرامی نیز میتوانند آثار خود را در دو زبان بلوچی و فارسی و یا تنها به زبان فارسی ارائه و ارسال نمایند.
- برای ارتباط محتوایی با این پروژه می توانید جستار «سهراب و تپشِ سایۀ دوست» را به قلم جاوید موسوی مطالعه نمایید. در این گفتار کوتاه، قابلیتهای نهفته در زبانهای متنوعِ ایرانیان با استفاده از واژههای به کار برده شده در شعر سهراب به میان آورده شده اند و با استفاده از شعر سهراب اندیشیدنی آغاز می گردد به آن چه که به پناهگاهِ «این قابلیتها» یا همان «شعرِ شاعرانِ آن زبانها» متعلق است.
جوایز:
- به آثار برگزیدهای که از طرف گروه برگزار کننده که شامل چند تن از هنرمندان، پژوهشگران، نویسندگان و اساتید هستند جوایز ارزندهای تقدیم میگردد.
برای اطلاع بیشتر میتوانید با دبیرخانه بنیاد تماس حاصل نمایید.
- شماره تماس:
- ۰۰۱۵۱۴۲۹۵۸۱۳۷
- رایانامه:
- Info@iranianstlf.org
- نشانی پستی:
- No.5890 Monkland,
Montréal, Canada,
H4A1G2 - این فراخوان بهزودی در دیگر زبانهای ایرانیان نیز انجام خواهد پذیرفت.
- در پایان از همۀ «آن»ها که ما را در این مسیر همیاری نموده و مینمایند تشکر میکنیم و قدردان بودنشان و زحماتی که برای این پروژه کشیده و میکشند هستیم. این گرامیان که در آینده به رسم ادب از نام ایشان یاد خواهیم کرد در سالهای گذشته در قالب شخص حقیقی یا حقوقی در کنار ما بودهاند و امروز نیز بسیاری از ایشان در مسیر این پروژه بزرگ به مجموعه اضافه شده و خواهند شد؛ دستهمهشان را به دوستی میفشریم.
شبکه اجتماعی
- تلگرام:
- T.me/pejnet
- اینستاگرام:
- Instagram.com/pejvakitlf
- توییتر:
- Twitter.com/pejnet
- فیسبوک:
- Facebook.com/pejvaknet