فراخوان شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ۱۴۰۲ منتشر شد.
مهلت: ۱۸ آذر ۱۴۰۲ حداکثر تا ساعت ۱۹
هجدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از همه هنرمندان رشته های تجسمی دعوت می کند آثار خود را بر اساس شرایط مندرج در متن فراخوان برای شرکت در این رویداد ارسال نمایند.
درباره مسابقه
اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، موزه هنرهای معاصر تهران، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی، نگارخانهداران و فعالان صنایع خلاق فرهنگی، انجمنهای تخصصی هنرهای تجسمی، دانشکدههای معتبر هنر، شهرداری تهران، سازمان زیباسازی شهر تهران، مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری انقلاب اسلامی و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها و با حضور جامعهی حرفهای هنرمندان، دانشگاهیان، پژوهشگران، مراکز و مؤسسات هنری، “شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر” را برگزار میکند.
رویکرد جشنواره شانزدهم: هنر نوآور، خلاق، وحدت بخش و امید آفرین
این رویداد در ۷ بخش رقابتی و ۶ بخش غیر رقابتی برگزار می شود تا مخاطبان گسترده ای را تحت پوشش قرار دهد.
بخشهای رقابتی جشنواره (طوبای زرین):
۱- بخش آزاد
این بخش رقابتی آثار هنرمندان در رشتههای زیر (۱۰رشته) را شامل میشود. آثار رسیده پس از بررسی توسط گروههای تخصصی داوری، به نمایشگاه راه مییابد و برگزیدگان هر بخش از میان آثار نمایشگاهی مشخص و معرفی میشوند.
- طراحی و نقاشی
- طراحی گرافیک (پوستر)
- تصویرسازی
- عکاسی
- خوشنویسی (نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ، ثلث، نقاشیخط)
- نگارگری (نقاشی ایرانی، گل و مرغ، تذهیب، تشعیر)
- کارتون و کاریکاتور (موضوعی و چهره)
- مجسمهسازی
- سرامیک و آبگینه هنری
- رسانههای هنری جدید (installation art, video art و performance art)
۲- بخش موضوعی (قلهها)
در بخش موضوعی جشنواره شانزدهم هنرهای تجسمی فجر، عظمت و قلههای افتخار ایران مورد توجه قرار گرفته است. بخش قلهها، مضامین و مفاهیمی همچون مشاهیر، مفاخر، علم و فرهنگ، فداکاری، دستاوردها، زیباییهای اقلیم و شاخصههای افتخار ایران اسلامی از جمله موارد زیر را شامل میشود.
- قلههای پیشرفت و موفقیت (از علم و فنآوری تا اقتصاد و صنایع فرهنگی).
- قلههای صبر و پایمردی (از شکوه مهر هموطنان تا چیرگی بر اندوه قهر طبیعت).
- قلههای شکوه و زیبایی (از طبیعت چشمنواز تا فرهنگ و هنر ایران).
- قلههای عزت و شرافت (از مشاهیر و مفاخر تا مردم جامعه و خانواده).
- قلههای نشاط و همبستگی (از پیروزیهای راهبردی تا جلوههای حضور و جشنهای ملی).
هنرمندان تمامی رشتهها (به جز فیلمهای مستند) میتوانند در بخش قلهها شرکت کنند.
۳- تجسم هنر
در این بخش با انتخاب دبیر هنری در هر استان، نمایشگاهی از آثار هنرمندان ساکن استان مورد توجه قرار خواهد گرفت. دبیران هنری این بخش به پیشنهاد ادارهی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و موافقت و تأیید ستاد جشنواره با حکم دبیر کل منصوب میشوند و بر مبنای شیوهنامهی اجرایی بخش تجسم هنر، دستاوردهای هنرهای تجسمی استان را ارائه میکنند. این بخش، به شیوههای نمایشگاهگردانی و بهرهمندی از ظرفیتهای خلاقانه و نوآورانه توجه دارد.
- دبیران هنری باید تخصص، تجربه و سابقه فعالیتهای مرتبط با هنرهای تجسمی را داشته باشند.
- دبیر هنری بخش تجسم هنر؛ امور هنری رویداد از جمله انتخاب موضوع و رویکرد، انتخاب فضای ارائه، نگارش بیانیه، تدوین سناریوی هنری، نمایشگاهگردانی و برنامهریزی این بخش را بر عهده دارد و فرایند انتخاب منسجم و هدفمند و ارائهی آثار تجسمی استان به منظور بهتر دیده شدن را ساماندهی میکند.
- علاوه بر تقدیر از تمامی دبیران هنری، دبیر هنری برتر به عنوان برگزیده معرفی خواهد شد.
- هنرمندان منتخب استان که آثارشان در این بخش به نمایش در میآید، میتوانند به صورت مستقل در بخشهای اصلی و ویژهی جشنوارهی شانزدهم شرکت نمایند.
- شیوهنامهی اجرایی این بخش به ادارات کل استانها اعلام خواهد شد.
۴- طراحی فرهنگمحور (طراحی محصول، طراحی معماری، طراحی صنعتی، طراحی کاربردی)
این بخش به شناسایی و بهرهمندی از ظرفیت خلاقانه و نوآورانه طراحان فرهنگ محور به منظور بروز و ظهور ظرفیتهای فکری و هنری جامعهی طراحان معاصر ایران با رویکرد بازارپردازی (merchandising) میپردازد و حمایت از تولید طرحهای برگزیده بر اساس شرایط و قواعد اعلام شده را در نظر دارد.
۵- فیلمهای مستند هنرهای تجسمی
فیلمهای مستند هنرهای تجسمی در دو گزینهی زیر برنامهریزی و ساماندهی شده است:
- بخش رقابتی به ارسال، انتخاب، نمایش و داوری فیلمهای مستند مرتبط با هنر، هنرمند و مفاهیم و مسائل عرصهی هنرهای تجسمی بر اساس شرایط اعلام شده اختصاص دارد.
- علاوه بر بخش رقابتی فیلمهای مستند با موضوع هنرهای تجسمی، ۱۰ فیلم مهم تاریخ سینمای جهان با رویکرد هنر تجسمی اکران و جلسه نقد و بررسی آن برگزار میشود. در هر جلسه یک سینماگر و یک هنرمند تجسمی حضور خواهند داشت.
۶- ناشران کتابهای تجسمی
این بخش کتابهای منتشر شده با مضامین هنرهای تجسمی را در بر میگیرد. تمامی ناشران فعال میتوانند کتابهای منتشر شده از سال ۱۴۰۰ تا کنون را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. کتابهای منتخب در بخش نمایشگاهی و فروشگاهی بازار هنرهای تجسمی فجر ارائه و از ناشرین کتاب و یا کتابهای برتر تجلیل میشود.
در این بخش، محتوای کتاب (کتابهای تصویری بر اساس آثار هنرمندان یا کتابهایی با مضامین ترجمه، مقاله، نقد، آموزش، پژوهش و تولید دانش هنرهای تجسمی و … )، عیار علمی، هنری و نحوهی ارائه (کتابآرایی) مورد توجه قرار خواهد گرفت.
۷- بخش علمی (دانش هنرهای تجسمی)
این بخش با مشارکت دانشکدهها، مراکز آموزش عالی هنر و پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات ساماندهی میشود و به پایاننامههای مقطع «کارشناسی ارشد» و «دکترا» در رشتههای هنرهای تجسمی اختصاص دارد که طی سه سال اخیر تحویل و دفاع شده است. از میان پایاننامههای ارسالی ۳ پایاننامهی برتر تجلیل و پایاننامهی برگزیده با نظر شورای داوران علاوه بر دریافت طوبای زرین در قالب کتاب منتشر خواهد شد.
همچنین در این بخش، برگزاری نشست و همایش تخصصی با مضامین اقتصاد هنر، صنایع خلاق فرهنگی، شیوههای نمایشگاهگردانی، آیندهپژوهی و توسعه هنرهای تجسمی معاصر با مشارکت دانشکدههای هنری کشور مد نظر قرار گرفته است.
بخشهای غیر رقابتی جشنواره:
شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در بخشهای غیر رقابتی به مواردی میپردازد که رونق رشتههای بخشهای اصلی را سبب میشود و در ترویج فرهنگ هنرهای تجسمی معاصر ایران و روند کیفی آن تأثیرگذار و نقشآفرین است.
۱- بازار هنرهای تجسمی
ارتباط جامعهی حرفهای هنر با بازارهای ملی و بینالمللی از مهمترین نکات موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر به شمار میرود. از سوی دیگر رونق بازار هنر و بسترسازی برای فعالیتهای اقتصادی جامعهی هنرهای تجسمی، از جمله مواردی است که در کنار جشنوارهای با فراگیری فجر و در سطح ملی، اهمیت مییابد. از همین منظر شکلگیری بازار هنرهای تجسمی با حضور نگارخانهداران، مجموعهداران، تولیدکنندگان صنایع خلاق فرهنگی و صاحبان کسب و کارهای هنری در شانزدهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر مورد توجه قرار گرفته است.
۲- مفاخر هنرهای تجسمی ایران
این بخش با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار میشود و به نمایش آثار درخشان و دستاوردهای هنرمندان صاحبنام و تاریخساز معاصر در رشتهها و گرایشهای تخصصی هنرهای تجسمی میپردازد. این هنرمندان در زمره مفاخر فرهنگی و هنری ایران بر شمرده میشوند.
– به منظور گرامیداشت هنرمندان فقید عرصه هنرهای تجسمی، در این بخش آثاری از هنرمندان صاحبنامی که طی یک سال اخیر و در فاصله جشنواره گذشته تا کنون از دنیا رفتهاند نیز به نمایش گذاشته خواهد شد.
– آثار گردآوری شده در این بخش در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش گذاشته میشود.
۳- آینه در آینه
این بخش از دوره چهاردهم به جشنوارهی هنرهای تجسمی فجر افزوده و برای ۴ دوره برنامهریزی شد. «آینه در آینه ۱» در دورهی چهاردهم به آثار نقاشی انقلاب پرداخت و «آینه در آینه ۲» در دوره پانزدهم با عنوان تهرانِ ۵۷ به هنر عکاسی اختصاص یافت. این بخش در دورهی شانزدهم با عنوان «آینه در آینه ۳» به حوزهی گرافیک و تصویرسازی میپردازد و نمایش آثار گرافیک و تصویرسازی با مضامین انقلاب اسلامی ایران را شامل میشود که از مجموعهها و گنجینههای هنری گردآوری خواهد شد.
۴- کاتبان سورهی حمد
نگارش و کتابت سورهی حمد یکی از مراتب عالی در هنر خوشنویسی است که از روزگار کهن تا دورهی معاصر جریان دارد. از سویی قرآن کریم با سورهی حمد گشوده و این سوره از منظری دیگر در عبادت روزانهی مسلمانان تکرار میشود. اهمیت این سوره (هم از منظر قرآنی و هم از نگاه هنری) به قدری است که برگزاری نمایشگاهی شامل ۱۱۴ سوره حمد از قدمای خوشنویس تا استادان صاحبنام معاصر و انتشار کتاب نفیس آن به طور مستقل از منظر هویت ملی، عیار هنری و نگاه تاریخی ضروری به نظر میرسد.
۵- دیوارنگاری شهری
در این بخش آثار اجرا شده بر دیوارهای شهری تهران در ۳ سال اخیر معرفی و به نمایش گذاشته میشود.
این بخش به طراحی و اجرای دیوارهای شهری اختصاص دارد و بازاجرای نقاشیهای پیشکسوتان هنری در ابعاد بزرگ روی دیوار و همچنین کارهای پیمانکاران و گروههای اجرایی را شامل نمیشود.
آثار بخش دیوارنگاری شهری توسط سازمان زیباسازی شهر تهران گردآوری، ساماندهی و ارائه میشود.
۶- پوسترهای فجر (محیطی)
پوستر یکی از شاخههای اصلی در هنر ارتباط تصویری و از کاربردیترین گرایشهای هنرهای تجسمی است که بیشترین بیننده و مخاطب را به خود اختصاص میدهد. در این مجموعه، تمامی پوسترهای ادواری جشنوارههای فیلم، موسیقی، تئاتر، تجسمی، شعر و مد و لباس فجر به شکل محیطی به نمایش گذاشته میشود.
شرایط عمومی جشنواره:
- شرکت در جشنواره برای همهی هنرمندان و علاقهمندان آزاد و به معنای پذیرش ضوابط و رأی هیئت داوران است.
- ثبتنام، تقاضای شرکت و ارسال تصویر آثار، فقط از طریق سایت جشنواره به نشانی www.fajrtajasomi.ir امکانپذیر است.
- مسئولیت اصالت آثار ارسالی و صحت اطلاعات ثبت شدهی اثر در سامانه بر عهدهی هنرمند است.
- تکنیک و شیوهی خلق و ارائهی آثار، آزاد است.
- محتوای آثار ارسالی تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران باشد.
- هر هنرمند میتواند در ۲ رشته از بخش اصلی (بر اساس مقررات تخصصی هر رشته) شرکت کرده و علاوه بر آن، با ارسال ۳ اثر هنری با موضوعات و مضامین اعلام شده در بخش قلهها نیز حضور یابد.
- آثار ارسالی در بخش قلهها، تکرار آثار ارائه شده در بخشهای دیگر نباشد.
- حجم هر فایل ارسالی حداقل ۲ و حداکثر ۵ مگابایت و در قالب jpg باشد.
- پذیرش و انتخاب آثار در رشتههای طراحی گرافیک، تصویرسازی، عکاسی و کارتون و کاریکاتور بر اساس فایلهای ارسال شده به سایت جشنواره انجام میشود. چاپ، آمادهسازی و ارائهی نمایشگاهی آثار منتخب این رشتهها بر عهدهی جشنواره است.
- پذیرش و انتخاب آثار رشتههای طراحی و نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، مجسمهسازی و سرامیک و آبگینه هنری در دو مرحله انجام میپذیرد. در مرحلهی اول، فایل آثار ارسال شده به سایت جشنواره بررسی میشود و در مرحلهی دوم، اصل آثار منتخب به جشنواره ارسال و انتخاب نهایی برای حضور در نمایشگاه صورت میپذیرد.
- ارسال و انتقال اثر به نمایشگاه و دریافت آن پس از پایان نمایشگاه، بر عهدهی هنرمند است.
- دبیرخانهی جشنواره مسئولیتی در قبال هرگونه آسیب احتمالی (شکستن قاب، شکستن شیشه، آسیب به اصل اثر و…) که از طریق پست، پیک و … ارسال میشود را ندارد.
- پذیرش آثار در رسانههای هنری جدید نیز در دو مرحله انجام میپذیرد. در مرحله اول، طرح مکتوب و یا تصویری (به صورت دستی یا اجرای کامپیوتری) ارائه شده در سایت جشنواره بررسی میشود و پس از انتخاب آن، شرایط اجرای اثر در محل نمایشگاه مهیا میشود. انتقال و نصب اثر در فضای نمایشگاهی بر عهدهی هنرمند است.
- آثاری که مبتنی بر سفارش بوده یا در رسانههای رسمی منتشر شده باشد، اهمیت ویژهای در ارائهی نمایشگاهی خواهد شد. (ضروری است که مرجع معتبر انتشار اثر در سامانهی جشنواره بارگذاری شود).
- برگزار کننده میتواند از آثار جشنواره در امور رسانهای، انتشاراتی، تبلیغاتی و نمایش در داخل و خارج از کشور با ذکر نام هنرمند بهرهمند شود.
- شایسته است شرکتکنندگان گزیدهای از سوابق هنری خود (حداکثر تا ۳۰۰ کلمه) را در سامانه بارگذاری کنند.
- تصمیمگیری دربارهی مسائل پیشبینی نشده، بر عهدهی دبیرکل جشنواره است.
شرایط تخصصی رشتههای جشنواره شانزدهم:
طراحی و نقاشی:
- هر هنرمند می تواند حداکثر با ۵ اثر، در مجموع دو رشته طراحی و نقاشی، در این بخش شرکت نماید.
- اندازه ضلع کوچک اثر کمتر از ۵۰ سانتیمتر نباشد.
- آثار منتخب نقاشی باید با کلاف و چارچوب مناسب ارائه شده و قابلیت نمایشگاهی داشته باشد.
- آثار منتخب طراحی با قاب ارائه شود.
طراحی گرافیک (پوستر):
- هر هنرمند میتواند حداکثر با ۵ پوستر در این رشته شرکت نماید.
- فایلهای ارسالی در قالب (۳۰۰ dpi) jpg و دارای قابلیت چاپ حرفهای تا ابعاد ۱۰۰ در ۷۰ سانتیمتر باشد.
تصویرسازی:
- هر هنرمند میتواند حداکثر با ۵ اثر در این رشته شرکت نماید.
- فایلهای ارسالی قابلیت چاپ حرفهای تا ابعاد ۵۰ در ۷۰ سانتیمتر را دارا باشد.
- ارسال آثار هنرمندانی که به صورت دستی کار کرده و تمایل دارند تا نسخهی اصلی آثار مورد قضاوت قرار گیرد، با هماهنگی دبیرخانه امکانپذیر است.
عکاسی:
- عکاسان میتوانند آثار خود را به صورت تک عکس یا مجموعه عکس ارسال نمایند.
- ضروری است که مکان، تاریخ و عنوان اثر در سایت بارگذاری شود.
- ارائه عکسهای تهیه شده با گوشی تلفن همراه به شرط دارا بودن کیفیت مناسب و قابلیت چاپ نمایشگاهی بلامانع است. (اگر کیفیت تصویری اثر مطلوب نباشد از رقابت حذف خواهد شد.)
- هر عکاس میتواند حداکثر ۵ اثر (تک عکس، مجموعه و یا ترکیبی از هر دو) ارائه نماید.
- هر مجموعه میتواند شامل ۳ تا ۷ عکس باشد.
- ضروری است ترتیب آثار هنگام بارگذاری در سایت جشنواره رعایت شود.
- در صورت تأکید بر چیدمان خاص، باید تصویر پیشنهادی به سایت جشنواره ارسال شود.
- نگارش و ارسال بیانیه هنرمند (statement) برای مجموعه عکس الزامی است (حداکثر تا ۳۰۰ کلمه).
- حداکثر فضا برای ارائه و نمایش هر مجموعه عکس در این نمایشگاه حدود ۴۰۰ ×۲۰۰ سانتیمتر مربع است.
- پردازش و ویرایش آثار ارسالی میبایست با رویکرد انتخابی عکاس (تک عکس و مجموعه عکس) در ارتباط باشد؛ در گرایش تک عکس اعمال هرگونه حذف و اضافه که استناد و اصالت عکس را مخدوش نماید مجاز نیست، اما در مجموعه عکس مانعی برای ویرایش و اصلاح عکس نیست.
- شرکتکنندگان از درج اطلاعات اضافی شامل نام، امضاء، لوگو، تاریخ، کادر رنگی و … روی فایل ارسالی خودداری نمایند (در غیر این صورت اثر در مرحله انتخاب حذف خواهد شد).
خوشنویسی:
- بخش خوشنویسی در ۵ گرایش نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ، ثلث و نقاشیخط برگزار میشود.
- آثار ارسالی باید قابلیت نمایشگاهی داشته باشد.
- نوع ارائه اثر خوشنویسی و بهرهمندی از جلوههای هنری تذهیب و تشعیر در ارائه نمایشگاهی اثر مؤثر خواهد بود.
- هر هنرمند میتواند حداکثر در ۲ گرایش و در مجموع حداکثر با ۵ اثر در این رشته شرکت نماید.
نگارگری:
- بخش نگارگری در ۴ گرایش نقاشی ایرانی، گلومرغ، تذهیب و تشعیر برگزار میشود.
- آثار ارسالی باید قابلیت نمایشگاهی داشته باشد.
- هر هنرمند میتواند حداکثر در ۲ گرایش و در مجموع حداکثر با ۵ اثر در این رشته شرکت نماید.
کارتون و کاریکاتور:
- هر هنرمند میتواند حداکثر با ۵ اثر در این رشته شرکت نماید.
- فایلهای ارسالی قابلیت چاپ حرفهای تا ابعاد ۵۰ در ۷۰ سانتیمتر را دارا باشد.
- ارسال آثار هنرمندانی که به صورت دستی کار کرده و تمایل دارند تا نسخهی اصلی آثار مورد قضاوت قرار گیرد، با هماهنگی دبیرخانه امکانپذیر است.
مجسمهسازی:
- هر هنرمند میتواند حداکثر با ۳ اثر در این رشته شرکت نماید.
- ارسال بیانیهی هنرمند (statement) در این رشته، الزامی است. (حداکثر تا ۳۰۰ کلمه).
- با توجه به قابلیتهای ارائهی نمایشگاهی، ارتفاع آثار حجمی ارسالی از ۳۰ سانتیمتر کمتر و از ۲۰۰ سانتیمتر بیشتر نباشد.
- این بخش مجسمههای نمایشگاهی با قابلیت ارائه در فضای داخلی را شامل میشود.
سرامیک و آبگینهی هنری:
- ارسال بیانیهی هنرمند (statement) در این رشته، الزامی است. (حداکثر تا ۳۰۰ کلمه).
- هر هنرمند میتواند حداکثر با ۳ اثر در این رشته شرکت نماید.
- آثار ارسالی در بخش سرامیک و آبگینه حتماً باید مبتنی بر نگاه و عیار هنری باشد و آثار کپی، تکراری و تولیدی موجود در بازار را شامل نمیشود.
رسانههای هنری جدید:
- این رشته رسانههای installation art، video art و performance art را شامل میشود.
- هر هنرمند میتواند در مجموع با ۳ اثر در این رشته شرکت نماید.
- تناسب ایده خلق اثر با مدیومهای هنری انتخابی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
- ارسال بیانیهی هنرمند (statement) در این رشته، الزامی است. (حداکثر تا ۳۰۰ کلمه).
- به هر یک از هنرمندانی که آثارشان در این بخش انتخاب میشود، با نظر هیئت داوران و دبیران مربوطه، مبلغی به عنوان کمک هزینهی آماده سازی و ارائهی اثر، پرداخت میشود.
- در گرایش ویدئوآرت، آثار ویدئویی باید حداکثر ۱۰ دقیقه و حجم هر ویدئو حداکثر۳۰ مگابایت باشد. برای ارسال فایلهای با حجم بالاتر با دبیرخانه تماس گرفته شود.
- در video art، فرمت ویدئو mp4 یا mpeg باشد.
- در performance art، ارسال شرحی از اجرا شامل مشخص کردن اجراگر/ها (performer)، مکان و زمان اجرا، نقش و کنش مخاطب، شرح کلی اثر از ابتدا تا انتها، وسایل و امکانات خاص و مدت زمان اجرا ضروری است.
طراحی فرهنگمحور:
- بخش طراحی فرهنگمحور به طراحی کاربردی در گرایشهای طراحی محصول، طراحی معماری، طراحی صنعتی، طراحی فرش و سایر نمونههای مرتبط اختصاص دارد و بازارسازی و بازارپردازی (merchandising) محصولات و مصنوعات هنری کاربردی مبتنی بر صنایع خلاق فرهنگی را در بر میگیرد.
- این بخش مبتنی بر طراحی (design) در عرصههای هنری است و گزینههای زیر را شامل میشود:
لوازمالتحریر و نوشتافزار، بازی و سرگرمی، محصولات و مصنوعات کاربردی و تزیینی هنر، طراحی حروف (typeface)، پرچم و کتیبه و سایر محصولات و مصنوعات کاربردی هنر که بر اساس دانش هنرهای تجسمی و در راستای ترویج رشتههای زیرمجموعهی این هنر شکل گرفته و قابلیت تکثیر، تولید و عرضه داشته باشد. - در این رشته ارسال طرحوارهی کامل که ایده، اهداف، جامعهی هدف، شناخت بازار، توجیه محصول، نگرش اقتصادی و دستاوردهای فرهنگی و هنری ایده را مشخص کند، الزامی است. (حداکثر تا ۳۰۰ کلمه).
- هر هنرمند میتواند با حداکثر ۳ طرح و اثر در این رشته شرکت کند.
- طرحهایی که قابلیت تولید محصول داشته باشد با نظر هیأت داوران خریداری و تولید خواهد شد.
فیلمهای مستند هنرهای تجسمی (با تأکید بر هنرمند، اثر هنری و موضوعات هنرهای تجسمی):
- موضوع فیلمها باید مرتبط با رشتههای متنوع هنرهای تجسمی (نقاشی، مجسمهسازی، سفال و سرامیک و آبگینهی هنری، نگارگری، خوشنویسی، تصویرسازی، گرافیک، عکاسی، کاریکاتور، هنرهای جدید، صنایع خلاق، نمایشگاهگردانی و شیوههای نمایش و ارائه آثار و مباحث اقتصاد هنرهای تجسمی) باشد.
- محدودیتی برای ارائهی فیلمهای مستند دربارهی هنرمندان هنرهای تجسمی (پرتره) و فیلم مستند دربارهی اثر یا آثار تجسمی وجود ندارد.
- ارائهی فیلم توسط تهیهکننده و یا کارگردان امکانپذیر است.
- در صورت ارائهی فیلم توسط کارگردان، ارسال موافقت کتبی تهیهکننده الزامی است.
- فرم درخواست، یک قطعه عکس کارگردان، ۲ قطعه عکس از صحنه فیلم و خلاصهی فیلم در سایت جشنواره بارگذاری و نسخه DVD برای دبیرخانه ارسال شود.
- کپی فیلم ارسال شده برای بازبینی در دبیرخانه جشنواره نگهداری شده و عودت داده نمیشود.
- پس از تحویل فیلم به دبیرخانه و راهیابی آن به جشنواره امکان خارج کردن آن از برنامه وجود ندارد.
- دبیرخانه مجاز است تا ۳ دقیقه از فیلم ارسالی را برای امور تبلیغاتی خود استفاده کند.
جوایز جشنواره:
- در هر کدام از رشتههای بخش رقابتی آزاد (۱۰ رشته) و بخشهای طراحی فرهنگمحور و فیلمهای مستند تجسمی، بر اساس رأی هیئت داوران، تندیس طوبای زرین، لوح افتخار و ۵۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی به اثر برگزیده اهدا میشود.
- در رشتههای طراحی و نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، عکاسی، سرامیک و آبگینهی هنری، کارتون و کاریکاتور و رسانههای هنری جدید که دارای زیر مجموعهی تخصصی است، به هنرمند منتخب در هر گرایش و رسانه لوح سپاس و ۱۵۰ میلیون ریال جایزهی نقدی تعلق میگیرد.
- از میان تمامی آثار رسیده در بخش قلهها، یک اثر برگزیده و تندیس طوبای زرین، لوح افتخار و ۷۰۰ میلیون ریال جایزهی نقدی به آن اهدا میشود. ۵ اثر دیگر نیز با اهدای لوح سپاس و ۱۵۰ میلیون ریال جایزه نقدی تقدیر میشود.
- به برگزیدگان بخشهای تجسم هنر و ناشران کتابهای تخصصی هنرهای تجسمی، طوبای زرین، لوح افتخار و ۲۵۰ میلیون ریال هدیهی نقدی تعلق خواهد گرفت.
- پایاننامهی برگزیده علاوه بر دریافت طوبای زرین، لوح افتخار و ۲۵۰ میلیون ریال هدیهی نقدی، در قالب کتاب منتشر خواهد شد. همچنین از ۳ پایاننامه منتخب با اهدای لوح سپاس و ۱۰۰ میلیون ریال تقدیر میشود.
- از میان آثار به نمایش در آمده هنرهای تجسمی در بخشهای رقابتی، ۳ اثر توسط سازمان زیباسازی شهر تهران خریداری و در سطح شهر اجرا میشود.
- به نگارخانهدار منتخب در بخش بازار هنر تندیس طوبای زرین، لوح افتخار و ۳۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی اهدا میشود.
- به تمامی هنرمندان راهیافته به نمایشگاه گواهی شرکت ارائه میشود.
- آثار راهیافته به نمایشگاه در کتاب جشنواره منتشر میشود.
- تمامی هنرمندان راهیافته به جشنواره، علاوه بر عضویت در مؤسسهی توسعهی هنرهای تجسمی معاصر از تسهیلات و امتیازات مؤسسهی برخوردار خواهند شد.
ارکان جشنواره:
رئیس شورای سیاستگذاری: محمد خراسانیزاده
شورای سیاستگذاری: منیژه آرمین، محمدرضا دوستمحمدی، زهرا رهبرنیا، لیلا عباسی، امیر عبدالحسینی، احمد عبدالرضایی، بهمن عبدی، علی فروزانفر، نادر قشقایی، مصطفی گودرزی، سید عباس میرهاشمی، مسعود نجابتی
دبیرکل جشنواره: امیر عبدالحسینی
دبیر هنری: مسعود زندهروح کرمانی
دبیر اجرایی: جعفر واحدی
اسامی دبیران و داوران، متعاقباً اعلام خواهد شد.
گاه شمار:
- شروع ثبت نام از طریق سایت: یکشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲
- آخرین مهلت ثبت نام و ارسال آثار در سایت: شنبه ۱۸ آذر (حداکثر تا ساعت ۱۹)
- انتخاب اولیه آثار: ۲۵ آذر تا ۵ دی
- اعلام نتایج انتخاب اولیه (در تمامی رشتهها): ۶ و ۷ دی
- دریافت آثار انتخاب شده از هنرمندان: ۹ تا ۱۴ دی
- انتخاب نهایی آثار: ۱۶ تا ۱۸ دی
- اعلام نتایج نهایی راه یافتگان به نمایشگاه (در تمامی رشتهها): ۲۰ دی
- چیدمان، نصب و آمادهسازی نمایشگاه: ۲۱ دی تا ۵ بهمن
- افتتاح نمایشگاه: جمعه ۶ بهمن
- آیین معرفی برگزیدگان: پنجشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
محل برگزاری:
موزهی هنرهای معاصر تهران و مراکز معتبر نمایشگاهی تهران و سایر استانها
دبیرخانه دائمی جشنواره هنرهای تجسمی فجر:
تهران، خیابان کارگر شمالی، بالاتر از بلوار کشاورز، خیابان صدوقی، پلاک ۱۷
تلفن : ۶۶۹۴۶۹۱۰ و ۶۶۹۴۶۹۱۱
2 پاسخ
سلام وقت بخیر
میخواستم بدونم در بخش رقابتی(بخش آزاد)هیچ موضوعی وجود نداره ؟موضوع کاملا آزاده؟
جوایزش چیه؟